Bouwtechnisch

NovaRiet kunstriet

Lid van BNI Clementi

Solatube voor rieten daken

Wilt u gebruik maken van een solatube, voor rieten daken? Dit is een uitstekend alternatief voor een dakraam, aangezien u er met behulp van spiegeling voor zorgt dat er veel daglicht naar binnen zal vallen. U maakt gebruik van een lichtkoepel, prisma’s, een spiegel en een reflectiebuis. Uiteraard kunnen we u adviseren over het gebruik van de solatube, als alternatief voor een dakraam dat u kunt laten plaatsen. 

Hoe werkt de solatube?

De solatube maakt gebruik van een lichtkoepel op het dak of in een gevel, om het daglicht op te vangen. De solatube doet dit met behulp van prisma’s en een spiegel, onder andere op een rieten dak. Vervolgens wordt het licht via een reflectiebuis naar een plafondplaat geleid, zodat u het licht egaal in een vertrek verspreid krijgt.

     

Advies en toepassingen van solatube

Het solatube daglichtsysteem kan zowel op hellende als platte daken worden toegepast, waardoor het onder andere goed geschikt is voor rieten daken. Het is een interessant alternatief voor het dakraam, dat op een zeer compacte manier werkt. U kunt de daglichtsystemen toepassen op een nieuwbouwdak , maar u kunt daarnaast kiezen voor een renovatie. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 


Direct Contact Gratis Inspectie Gratis Offerte