Renovatie van rieten dak op boerderij in Loon op Zand

In Loon op Zand hebben wij het rieten dak van een boerderijwoning gerenoveerd. De renovatie van het rieten dak was nodig, omdat mossen en algen het rieten dak in de loop der jaren helemaal bedekt hadden. Ondanks het mos en de algen, was het bestaande riet nog in goede conditie. Wij hebben de klant dan ook geadviseerd om het rieten dak te renoveren in plaats van een compleet nieuw rieten dak te plaatsen. Ten eerste is de renovatie van een rieten dak duurzaam, omdat het meeste bestaande riet niet hoeft worden vervangen. En daarnaast is het een stuk voordeliger in vergelijking met het dekken van een nieuw rieten dak.

Renoveren van een rieten dak

Het renoveren van een rieten dak is een vakkundig karwei, dat door een professionele rietdekker moet worden gedaan. Eerst worden alle mossen en algen verwijderd en wordt het rieten dak helemaal schoongeveegd. Op slechte plekken en op plekken waar het riet zijn dikte heeft verloren, wordt nieuw riet in het bestaande dak gestoken. Het rieten dak in Loon op zand is hierdoor 10 á 12 centimeter dikker geworden.

Het eindresultaat is een gerenoveerd rieten dak met de uitstraling van een nieuw rieten dak. Op deze manier kunnen de bewoners van deze woonboerderij weer jaren genieten van hun rieten dak. Zij waren dan ook erg blij met deze oplossing.

Meer informatie over het renoveren van een rieten dak

De bewoners van deze woonboerderij waren erg tevreden, ze zijn op aanraden van kennissen bij ons terecht gekomen. Heeft u net als deze klanten ook een rieten dak dat is bedekt met algen en mos? Neem gerust contact met ons op om te kijken of renovatie voor u ook de beste oplossing is. Wij voorzien u graag van meer informatie, zodat u weer onbezorgd kunt genieten van uw rieten dak.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het