Rieten dak plaatsen op nieuwbouw woning in Kamerik, Provincie Utrecht

Voor een opdrachtgever uit Kamerik (Provincie Utrecht) heeft De Rietdekker het rieten dak gedekt. Het betreft een rieten dak voor een nieuwbouw woning. Deze nieuwbouw woning is gebouwd in een landelijke stijl en heeft een hooischuur als bijgebouw. Ook deze hooischuur is door De Rietdekker van een rieten kap voorzien. De rietgedekte kap van de boederij en de hooischuur passen perfect bij de gehele uitstraling van deze landelijke woning uit Kamerik.

Open constructie met chinees riet

Voor dit project is gekozen voor een open constructie in de kap. Een open constructie heeft als voordeel dat het een lichte constructie is waarin de ventilatie optimaal is, waardoor condensvorming weinig kans maakt. Voor dit project is aan de binnenkant van de open constructie gekozen voor isolatie, zodat het rieten dak van binnenuit niet zichtbaar is. Het riet dat voor deze woning is gebruikt is Chinees riet.

Het bijzondere aan dit rieten dak is verder nog de hoeveelheid detaillering in het riet. Bijvoorbeeld, rondom de velux dakramen zijn mooie details en afwerkingen doorgevoerd. Als men goed kijkt zijn ook de nokvorsten in verschillende kleuren gelegd, zodat het geheel een speelse uitstraling krijgt. Daarnaast maken twee solar tubes het totaal plaatje extra bijzonder. Een solar tube is een buis die het natuurlijke daglicht opvangt en zonder lichtverlies transporteert naar de binnenkant van de woning. Natuurlijk licht geeft extra wooncomfort, doordat alles zijn natuurlijke kleur behoudt.

Meer informatie over rieten dak?

Bent u op zoek naar iemand die uw rieten dak kan dekken? Dan bent u bij De Rietdekker aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een rieten dak voor uw specifieke situatie.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het