Plaatsen kunstrieten dak in Noordwijkerhout (Zuid-Holland)

Voor een project in Noordwijkerhout op de grens met de gemeente Noordwijk mochten wij een kunstrieten dak plaatsen. Het ging om het dak van een moderne en stijlvolle nieuwbouwwoning. Het kunstriet in combinatie met de houten voorgevel en de witte gepleisterde muren geven het totaalbeeld een prachtige uitstraling. Dit project in Noordwijkerhout is gestart begin juli 2014 en is begin september hetzelfde jaar afgerond. Samen met de eigenaar van de woning zijn wij zeer tevreden met dit eindresultaat.

Uniek vakwerk met helling van 18°

Het bijzondere aan deze woning in Noordwijkerhout, is de vorm van het dak. Het dak heeft twee verschillende dakhellingen, wat de woning bijzonder maakt. De ene helling aan de voorzijde is 85 graden steil en de andere helling aan de achterzijde is 18 graden steil. Deze helling van 18° was niet te realiseren met natuurriet, maar wel met kunstriet. Dankzij ons kunstriet was de wens van de bewoners voor een rieten dak alsnog uit te voeren.

Voor een rieten dak geldt, hoe steiler hoe beter het water wordt afgevoerd. Dit is helemaal belangrijk voor een natuurrieten dak. Voor een kunstrieten dak is de helling minder van belang, omdat kunstriet vrijwel geen vocht opneemt, waardoor algen en mossen geen kans krijgen. Voor een kunstrieten dak is een minimale helling van 15° aan te raden.

Kunstriet niet van echt te onderscheiden

Steeds vaker kiezen onze klanten voor NovaRiet kunstriet vanwege de kenmerkende voordelen. Zoals u ook op de foto’s kunt zien, is het kunstriet bijna niet van echt te onderscheiden. Het heeft dezelfde stijlvolle uitstraling als natuurriet. Kunstriet heeft meer voordelen, die de mogelijkheden voor een rieten dak vergroten. Een rieten dak heeft vrijwel geen onderhoud nodig en gaat langer meer dan natuurriet vanwege de waterdichte constructie. Een hogere verzekeringspremie is niet nodig, omdat een kunstrieten dak voor de verzekering gelijk staat aan een pannendak.

Mocht u meer willen weten over het plaatsen van een kunstrieten dak op uw woning? Neem gerust contact  met ons op, wij komen graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het