Plaatsen van kunstrieten dak bij woning in Harderwijk

De eigenaar van deze woning is met De Rietdekker in contact gekomen via onze website. De Rietdekker heeft voor hem het leien dak van de woning getransformeerd tot een rieten dak van kunstriet, zogenaamd NovaRiet. De eigenaar heeft bewust voor dit type kunstriet gekozen, vanwege de voordelen. Het kunstrieten dak is bijna niet van echt riet te onderscheiden. Als extra toevoeging is tegelijkertijd ook isolatie aangebracht aan het dak. Het unieke aan dit project is het gebruik van red ceder hout voor de afwerking. Zowel in de nokafwerking, in de schoorsteen en in de dakramen is red ceder hout ingezet. De kleur van het red ceder hout geeft een mooi contrast bij de kleur van het kunstriet.

Voordelen van NovaRiet

Deze woning in Harderwijk was niet geschikt voor het plaatsen van een natuurrieten dak, vanwege de lage hellingshoek van het dak. Natuurriet wordt bij voorkeur niet worden geplaatst op een dak met een hellingsgraad lager dan 30°, anders wordt het hemelwater niet goed genoeg afgevoerd. De keuze viel daarom op een kunstrieten dak, NovaRiet. NovaRiet heeft verschillende voordelen. Het is op elk type dak te plaatsen, het is onbrandbaar en dus even brandveilig als een pannendak. De kans op schimmel en algen is een stuk kleiner. Hierdoor is de levensduur van een kunstrieten dak ook langer in vergelijking met die van een natuurrieten dak.

De keuze voor NovaRiet is voor deze woning een uitstekende keuze geweest, een keuze waar de eigenaar nog jarenlang plezier van gaat hebben.

Een kunstrieten dak op uw woning?

Bent u geïnteresseerd in een kunstrieten dak van NovaRiet? De Rietdekker geeft u graag meer informatie over de mogelijkheden en de voordelen ervan. De Rietdekker gaat graag voor u aan de slag, om ervoor te zorgen dat u net zo tevreden en blij bent met uw kunstrieten dak als deze opdrachtgever uit Harderwijk.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het