Woning van pannen naar rieten dak in Gendt, Gelderland

De eigenaar van deze vrijstaande woning in Gendt (Gelderland) heeft ons opdracht gegeven om het pannendak om te zetten naar een rieten dak. In dit project ging het om een bestaande woning met twee bijbehorende schuren. Alle drie de gebouwen hadden van oorsprong een pannendak, dat moest worden getransformeerd in een rieten kap. Voor de twee bijgebouwen is uiteindelijk gekozen voor een combinatie tussen pannen en riet, wat zorgt voor een originele uitstraling.

Bijzonderheden rieten dak van vrijstaande woning

De opdrachtgever van dit project in Gendt is met De Rietdekker in contact gekomen via onze website. Bij de eerste kennismaking is gekeken naar de specifieke wensen van de opdrachtgever en de mogelijkheden omtrent de rieten overkapping. Uiteindelijk zijn er verschillende aanpassingen uitgevoerd om het rieten dak tot een bijzonder geheel te maken. Voor goede isolatie zijn bijvoorbeeld geïsoleerde dakplaten aangebracht met een dampdichte folie. Daarnaast is er aandacht besteed aan het ontwerp van de fraaie dakkapellen. In dit ontwerp zijn bijzondere details terug te vinden, zoals de koperen goot en de roedeverdeling in de ramen. Mede door het rieten dak is de woning een lust voor het oog.

Niet alleen de vrijstaande woning, maar ook de twee bijgebouwen zijn voorzien van een koperen goot, wat het geheel erg bijzonder maakt. Daarnaast is het ook bijzonder dat deze woning gebouwd is in het jaar 1800. Het rieten dak benadrukt de authentieke stijl, maar geeft het geheel toch een eigentijds tintje. Eenvoud maakt deze woning uniek.

Van pannendak naar rieten dak

Heeft u ook een pannendak, die u wilt laten transformeren tot een rieten dak? We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van uw specifieke situatie. Neem gerust contact op met één van onze medewerkers of maak een vrijblijvende afspraak.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het