Extreem vakmanschap bij rietdekken van Gooise villa in Hilversum

Voor De Rietdekker is geen uitdaging te groot (bij rieten daken) en daarom waren wij zeer enthousiast toen we hoorden dat we bij deze Gooise villa in Hilversum aan de slag konden gaan. Voor de eigenaar van deze Gooise villa hebben wij het gehele rieten dak vernieuwd. De rieten kap was groen verkleurd van het mos en was nodig toe aan een renovatie. Dit project is bijzonder geweest, omdat we te maken hebben gehad met hele karakteristieke vormen en lijnen van het dak. Deze opdracht was voor ons dan ook op z’n zachts gezegd zeer speciaal om uit te voeren.

De eigenaar van deze villa in Hilversum heeft in totaal wel 10 rietdekkers benaderd, maar heeft van slechts twee rietdekkers een offerte ontvangen. Het zijn de diverse moeilijke rietdetails die de uitstraling van de woning en het dak prachtig maken, maar die tegelijkertijd vragen om specialistisch vakwerk. Dankzij het inzetten van al onze expertise en ervaring is het eindresultaat prachtig om te zien.

Details rieten dak zorgen voor uitdaging

De uitdaging van het rietdekken van de villa zat hem in de details van het rieten dak. Denk hierbij aan de diverse dakkapellen aan weerzijde van de woning, de bewerkingen aan de zijkanten van elke dakkapel, het hoogte verschil van de voor- en achternok van het dak en de unieke vormen van het dak. Daarnaast moest er ook gelet worden op voldoende ventilatie en de juiste helling van het riet. De eigenaar kan er in ieder geval de komende 10 tot 15 jaar weer zorgeloos van genieten.

Combinatie van vloeiende en strakke lijnen

Het zijn de verschillende vloeiende en strakke lijnen die ervoor zorgen dat de contouren van het dak op een uitstekende manier te zien zijn. Terwijl dit bijdraagt aan de uitstraling van de woning vroeg het ons om een gedegen planning en zeer nauwkeurige manier van werken. We zijn trots op het resultaat en laten het u daarom graag zien, zodat u weet dat we zelfs de moeilijkste klussen tot een goed einde brengen. Wilt u meer weten over ons werk of meer voorbeelden van ons werk zien in het Gooi? Neemt u dan contact met ons op.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het