Rieten dak voor een moderne villa in Laren

Deze moderne villa in Laren (regio ‘t Gooi) hebben wij voorzien van een prachtig rieten dak. Het gaat hier om een nieuwbouwwoning, die vanwege het rieten dak direct al een karakteristieke uitstraling heeft. Het dak heeft een gesloten kapconstructie waarbij een aantal mooie details bijdragen aan het unieke karakter van het gehele dak. Daarnaast geeft het dak van de ronde serre een mooi contrast met de strakke hoeken van de rest van de villa. Een stijlvolle woning met rieten dak is het eindresultaat.

De voordelen van een gesloten constructie

Voor deze nieuwbouwwoning in Laren is een gesloten constructie, ofwel een schroefdak gebruikt. Een schroefdak is een moderne variant van de traditionele open variant. Het schroefdak dankt zijn naam aan de roestvrije schroeven die worden gebruikt om het riet op een dichte ondergrond te schroeven. Deze dichte ondergrond is veelal een brandwerende plaat. Om die reden is een rieten dak met gesloten constructie vaak ook een stuk beter beveiligd tegen brand. Daarnaast is de isolatie  van een schroefdak vanwege de dichte ondergrond ook een stuk beter. Het dak houdt de warmte sneller binnen en laat de kou sneller buiten. Bij een gesloten constructie is het wel extra van belang om te zorgen voor goede ventilatie van het riet zelf.

Een combinatie tussen modern en landelijk warm

Het mooie van deze moderne nieuwbouw woning is de combinatie van modern en landelijk, geaccentueerd door de warme landelijke uitstraling van het rieten dak. Door modern en landelijk te combineren ontstaat een prachte villa waar wij graag naar willen kijken. Onze rietdekkers hebben de verschillende onderdelen van het dak zo mooi mogelijk in elkaar laten overlopen, waardoor er een prachtige uitstraling ontstaat.

Benieuwd hoe we het dak van uw moderne villa of nieuwbouwwoning vorm zouden geven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag inspiratie om uw eigen rieten dak op een zo uniek mogelijke manier vorm te geven.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het