Rieten dak met gesloten constructie kantoorpand in Bilthoven

Deze villa in Bilthoven hebben wij voorzien van een rieten kap met gesloten constructie. Hiervoor beschikte de villa over een open constructie, waardoor het riet aan de binnenkant zichtbaar was. Het aanbrengen van deze gesloten constructie heeft ervoor gezorgd, dat de isolatiewaarde van het pand aanzienlijk is verbeterd. Dit hebben wij weten te realiseren door onder andere 835 m2 timmerwerk aan dakplaten en een schroefdak aan te brengen. De villa functioneert op dit moment als kantoorpand en voldoet met deze gesloten constructie aan alle moderne eisen op het gebied van isolatie. Ook in dit project konden onze ervaren rietdekkers hun vakmanschap tot uiting brengen.

De levensduur van een rieten schroefdak

Als een rieten schroefdak vakkundig is aangebracht kan het een levensduur hebben van minimaal vijfentwintig jaar. De duurzaamheid van het rieten dak hangt af van diverse factoren, waar de rietdekker wel of geen invloed op heeft. Een belangrijke factor waar wij in ons werk geen invloed op hebben, is de helling van het dak. De helling wordt vaak door de architect bepaald. Als de helling niet voldoende steil is, kan het regenwater moeilijk zijn weg naar beneden vinden en is de kans op algen en mos het grootst. Daarnaast is regelmatig onderhoud van het rieten dak ook een essentiële factor voor een langere levensduur.

Betere isolatie geeft brandvertragende werking

Het verhogen van de isolatiewaarde van deze woning in Bilthoven heeft er bovendien voor gezorgd dat er een brandvertragende werking ontstaat. Dit zorgt ervoor dat het dak minstens zo veilig is als een pannendak, terwijl men profiteert van een prachtige uitstraling.

Wilt u meer weten over isolatie, een brandvertragende werking van een rieten dak? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden omtrent renovatie? Neem dan vrijblijvend contact  met ons op.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het