Bijzonder model rieten kap kantoorpand in Engeland

De Rietdekker heeft bij een project in Engeland een heel bijzondere rieten kap geplaatst. Het ging om de rieten kap van een nieuw kantoorpand. Voor De Rietdekker was het een onvergetelijke ervaring om het vakmanschap ook in het buitenland uit te voeren. Daarnaast was het project zelf ook erg uniek, zoals u kunt zien op de foto’s. Een ervaring die we niet wilden missen.

Vakmanschap in rieten dak van kantoorpand

De gebroken kap, ofwel zadeldak genoemd, is bijzonder, omdat het riet geplaatst is met een helling van 90°. Het kantoorpand krijgt hierdoor een moderne en unieke uitstraling. Naast de bijzondere vorm van de rieten kap zijn ook de dakramen door hun bijzondere vorm een noemenswaardig onderdeel van het moderne kantoorpand geworden. Het gehele project vereist een stukje vakmanschap, wat niet iedere rietdekker zomaar kan uitvoeren. Het vormen van de strakke lijnen, zoals in dit kantoor in Engeland, vereist zorgvuldigheid en precisie. Om die reden is De Rietdekker voor dit unieke project benaderd.

Het proces van ontwikkeling tot realisatie

Allereerst is De Rietdekker benaderd door de rietdekkers vakfederatie uit Engeland. Zij hadden een project liggen, waar een echte vakman aan te pas moest komen. De Rietdekker twijfelde geen moment om deze uitdaging aan te gaan. Door goede communicatie met de aannemer en de architect zorgde we voor een goede samenwerking. Alles was perfect geregeld en alle materialen stonden klaar om aan de slag te gaan. Het eindresultaat is werkelijk verbluffend. De foto’s liegen er niet om, het is niet zomaar een rieten overkapping geworden, maar ook een prachtig kunstwerk.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het