Rieten dak plaatsen op nieuwbouw villa in Wijngaarden

Niet alleen voor bestaande woningen maar ook voor nieuwbouwprojecten dekken wij regelmatig rieten daken. Zo ook bij deze vrijstaande villa in Wijngaarden. De huidige eigenaren van deze prachtige nieuwbouw villa vonden goede isolatie van het pand belangrijk. Om die reden hebben wij bij dit project gekozen voor een gesloten dakconstructie, ook wel schroefdak genoemd. Voor het dak is Chinees riet gebruikt. In het rieten dak zijn ook drie Velux dakramen verwerkt. Mooi en praktisch tegelijk.

Nieuwbouw rieten dak met Velux dakramen

In het dak van deze nieuwbouwwoning zijn drie Velux dakramen geplaatst. Velux is een merk dat sinds 1988 dakramen, daglichtsystemen en lichtkoepels importeert en distribueert in Nederland. Het is een betrouwbaar merk waar wij graag mee werken, zo ook hier in Wijngaarden.

Bijzonder is het dakraam aan de rechterzijde van het rieten dak (zie ook de foto’s)van de woning. Dit dakraam loopt over van een schuine hoek tot een verticale helling van 90°. Het rieten dak loopt vervolgens nog een stuk verder door, waardoor er een uniek plaatje ontstaat. Deze Velux dakramen zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens heel functioneel. Door de opstelling van de dakramen komt er veel natuurlijk licht de woning binnen.

Een rieten dak heeft dat beetje extra

Een rieten dak werd ‘vroeger’ vaak geplaatst bij boerderijwoningen als ‘voordelig’ alternatief op een pannen dak. Deze daken waren vaak slecht geïsoleerd en brandgevoelig. Met de verbeteringen en inzichten van vandaag is dat bij een nieuw rieten dak niet meer het geval. De kwaliteit van rieten daken is enorm gestegen en men ziet een rieten dak tegenwoordig als een stijlvolle toevoeging aan de uitstraling van de woning. Een rieten dak geeft net dat beetje extra.

Meer informatie over nieuwbouw rieten dak

Wij geven u graag meer informatie over het dekken van een rieten dak op uw nieuwbouw woning. Samen met u bespreken we dan de mogelijkheden en nemen we alle details en wensen met elkaar door. Wij zorgen voor een mooi eindresultaat waar u tevreden mee bent.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het