De Rietdekker aan het werk in Naarden

Wilt u het werk van de Rietdekker zelf eens bekijken? In Naarden hebben wij bij deze bijzondere drie onder één kap woning in Naarden het rieten dak in één keer volledig vernieuwd. Via onze website kregen wij de aanvraag binnen om eens te kijken naar de staat van dit rieten dak. Nieuwsgierig zijn wij gaan kijken en kwamen we vervolgens tot de conclusie dat het rieten dak toe was aan vernieuwing. Samen met de drie eigenaren besloten wij om het nieuwe dak door middel van een gesloten constructie te gaan vernieuwen ter vervanging van de huidige open constructie. Naast het rieten dak hebben wij uiteindelijk ook de betonplaat en het loodwerk van de schoorstenen compleet vernieuwd. In onze ogen stopt het werk van een rietdekker niet bij het rietdekken, ook constructiewerk is een onderdeel van het vak. Uiteindelijk is dit rieten dak onderdeel geworden van een prachtig geheel.

De voordelen van een gesloten constructie

Tegenwoordig zijn er twee verschillende technieken die het meest worden gebruikt in het rietdekkers vak, de (traditionele) open constructie en de gesloten constructie (of ook wel schroefdakconstructie genoemd). Voor deze woning in Naarden heeft de Rietdekker samen met de eigenaar gekozen voor de gesloten variant. Het voordeel hiervan is dat de woning beter geïsoleerd is en het energieverbruik daardoor lager uitvalt.

De Rietdekker is sterk in bijzondere details

Door zijn grote omvang is het vervangen van dit rieten dak al bijzonder. De unieke details van de kap, maken het geheel nog specialer. Alleen echt vakmanschap kon deze opdracht tot een goed einde brengen. Dat was ook meteen de reden waarom de drie eigenaren van de 3 onder 1 kapwoning contact met ons opnamen om het dak in één keer aan te laten pakken. We zijn er in geslaagd om een solide dak met een prachtige uitstraling te realiseren. Een uitstraling die alle onderdelen van het dak op een duidelijke manier ten goede komt.

Heeft u een woning in de regio Naarden en bent u op zoek naar een ervaren rietdekker? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we u er meer over onze aanpak kunnen vertellen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het