Rieten dak met gebroken kap in Naarden

Op deze woning in Naarden mochten wij een nieuw rieten dak plaatsen. De bijzondere vorm van dit dak maakte het een mooie uitdaging voor een rietdekker. Deze woning heeft namelijk een gebroken kap, die ook wel zadeldak wordt genoemd. Vele andere rietdekkers durfden de opdracht niet aan te nemen, omdat het vaak lastig is om een soortgelijke woning van een rieten dak te voorzien.

De eigenaar van deze woning werd via kennissen op de hoogte gebracht dat wij weleens de juiste partij konden zijn voor het afhandelen van deze klus. Met trots kunnen wij zeggen, dat dat uiteindelijk ook is gebleken. Deze mooie uitdaging heeft uiteindelijk geresulteerd in een nieuwe en stijlvolle kap die past bij de authentieke uitstraling van de woning.

Verlengen van de levensduur gebroken rieten kap

Al snel zagen wij dat de gebroken kap van deze woning toe was aan een vernieuwing. Op de foto’s is nog te zien hoe de oude rieten kap begroeid was met mos. Na al onze inspanningen ziet de rieten kap er weer uit als nieuw en kan het dak van de woning er weer jaren tegen aan. Om de levensduur van het dak te verlengen is regelmatig onderhoud van het riet een belangrijk factor.

Details en strakke hoeklijnen langs het balkon

Let vooral ook op de strakke hoeklijnen en de details die we in de kap hebben verwerkt. Bekijk bijvoorbeeld de manier waarop we het balkon in de kap hebben kunnen verwerken. Dit getuigt van een stukje puur vakmanschap, zoals u dat kunt verwachten van een echte rietdekker. Daarnaast zijn ook de overstekjes in de dakkapel op een stijlvolle manier uitgevoerd, waardoor dit rieten dak in Naarden er absoluut mag zijn.

Woont u ook in de regio Naarden en heeft u een rieten dak met gebroken kap of zadeldak die nodig moet worden vernieuwd? Neem gerust contact met ons op, zodat wij u een vrijblijvend advies kunnen geven. Ook met onderhoud  kunnen wij u perfect van dienst zijn. Wij werken regelmatig in het Gooi waardoor we scherpe tarieven kunnen hanteren.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het