Vervangen van rieten dak bij woning Sint-Michielsgestel

In Sint-Michielsgestel (Noord-Brabant) heeft De Rietdekker een rieten dak vervangen. Het ging om het rieten dak van een kleine vrijstaande woning. De foto’s zeggen al meer dan 1000 woorden. De karakteristieke woning is omgeven door bebossing en veel "groen". De rieten dakbedekking past dan ook uitstekend in het totaal plaatje.

Voor dit rieten dak in Sint-Michielsgestel is Nederlands riet gebruikt. Nederlands riet is goed te bewerken en daarom zeer geschikt voor dit project met veel hoeken en randjes. Daarnaast is het dak van een traditioneel open rieten dak constructie naar een schroefdak gegaan. In samenwerking met de klant heeft de Rietdekker goed nagedacht over de details in het rieten dak. Dit heeft zich bijvoorbeeld vertaald in de mooie overloop van riet naar pannen, waar de dakramen perfect in zijn verwerkt. De klant was zeer tevreden over het eindresultaat.

Van open naar gesloten constructie in rieten dak

Naast dat er voor dit project zowel pannen als riet is gebruikt, is het gehele dak van een traditionele open constructie omgebouwd tot een gesloten constructie, ofwel schroefdak. Beide constructies hebben zo hun voordelen. Een open constructie is ideaal als het gaat om een rieten dak van een hooischuur of een bijgebouw. Voor een woonhuis is meestal een gesloten constructie gewenst. Vandaar dat er voor deze woning ook voor een schroefdak is gekozen. Een schroefdak heeft als voordeel dat het dak een goede isolatie waarde heeft en beter bestand is tegen brandgevaar. De binnenzijde van een gesloten constructie is daarnaast goed afgewerkt, waardoor stof en tocht geen rol spelen voor optimaal wooncomfort. Voor elke situatie is dus een passende oplossing te vinden.

Rieten dak vervangen?

Heeft u een pannendak of een bestaand rieten dak dat aan vervanging toe is? De Rietdekker staat u graag te woord over de mogelijkheden van een rieten dak voor uw specifieke situatie. Neem gerust contact met ons op.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het