Kunstriet daken

NovaRiet kunstriet

Lid van BNI Clementi

NovaRiet: het nieuwe kunstriet!

NovaRiet is de laatste innovatie op het gebied van vakkundig rietdekken. NovaRiet kunstriet, is zeer geschikt als alternatief voor natuurriet. Dit innovatieve product is voor het eerst in mei 2013 geïntroduceerd in de Nederlandse markt en is een groot succes onder de Nederlandse woningbezitters. Dit succes is mede te danken aan de vele voordelen die NovaRiet te bieden heeft.

Eén belangrijk voordeel is dat NovaRiet niet afhankelijk is van de hellingsgraad van uw dak. In principe kan het kunstriet op elk hellend dak worden toegepast. Dat betekent dat steeds meer huizen en kantoorpanden in aanmerking komen voor een (kunst)rieten dak en kunnen profiteren van de volgende voordelen:

  • NovaRiet zorgt voor een waterdicht dak
  • NovaRiet is brandveilig (vergelijkbaar met ‘gewoon’ pannendak)
  • NovaRiet heeft een natuurlijk kleurverloop (net als natuurriet)
  • NovaRiet biedt een constante isolatiewaarde en dus een lagere energierekening

Optisch geen verschil tussen NovaRiet en natuurriet

Op het blote oog is NovaRiet vrijwel niet van natuurriet te onderscheiden. De uitstraling, de structuur en de kleur van de novarietbossen zijn optisch hetzelfde als de rietbossen van natuurriet. Zelfs het natuurlijke kleurverloop van het kunstriet is niet van echt te onderscheiden. Een kunstrieten dak wordt ook op dezelfde manier gedekt als met ‘gewoon’ riet. Het grote voordeel daarnaast is nog dat NovaRiet niet beïnvloedbaar is door weersomstandigheden. De levensduur van een kunstrieten dak is dan ook minimaal 45 jaar.

    

De voordelen van NovaRiet

NovaRiet is ook gemakkelijk te verwerken op een woning die onder bomen staat en is toegestaan bij dezelfde grenszone afstand als bij een pannendak. Een rieten dak met NovaRiet is minder dik dan een natuurrieten dak, maar kan wel dezelfde dikte uitstraling geven door de zijkanten en onderkanten van het rieten dak te verdikken. De stookkosten zullen hierdoor een stuk lager gaan uitvallen. Dakdekken met NovaRiet is daarnaast een klus die alleen voor de beste rietdekkers is weggelegd. Het vereist veel ervaring en kennis. Wij hebben bewezen een vakkundige rietdekker te zijn en hebben daarom een certificaat gekregen, waardoor wij bevoegd zijn om met NovaRiet te werken. Uw (kunst)rieten dak is bij ons in goede handen.


Direct Contact Gratis Inspectie Gratis OfferteWe gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het