Kunstriet daken

NovaRiet kunstriet

Lid van BNI Clementi

Voordelen van kunstriet

Het plaatsen van een rieten dak, ongeacht met kunst- of natuurriet, heeft een verschillende voordelen. Ten eerste heeft een rieten dak van zichzelf al een stijlvolle uitstraling. Daarnaast is een rieten dak vaak ook een waardevermeerdering voor uw woning of kantoorgebouw. De voordelen van een kunstrieten dak laten zich alleen niet beperken tot deze twee voordelen.

De voordelen van NovaRiet kunstriet:

  • NovaRiet verweert niet
  • Novariet heeft daardoor een constante isolatiewaarde
  • NovaRiet is een duurzaam materiaal en heeft een lange levensduur
  • NovaRiet is toepasbaar bij daken met een helling tot 15° (Natuurriet tot maximaal 30°)
  • NovaRiet heeft kleurschakeringen zoals natuurriet en een ambachtelijke uitstraling
  • NovaRiet bespaart enorm veel op onderhoudskosten
  • NovaRiet is zeer geschikt voor daken in bosrijke omgevingen

NovaRiet een goede investering in uw woning of kantoorpand

Het laten plaatsen van een rieten dak van NovaRiet is een goede investering. Met NovaRiet bent u over de lange termijn goedkoper uit, dan met een rieten dak van natuurriet. De aanschafwaarde van kunstriet is hoger, maar de levensduur is langer. De daklaag heeft bijvoorbeeld geen last van slijtage en er is minder materiaal nodig om een geheel nieuw rieten dakbedekking te leggen. Daarnaast zijn de onderhoudskosten van een kunstrieten dak een stuk lager, omdat het kunstriet langer meegaat en wordt opgeleverd met een 10 jaar garantie-certificaat.

Praktische voordelen van kunstriet

Naast dat NovaRiet een goede investering is voor de toekomst, levert het gebruik van kunstriet ook een aantal praktische voordelen op. In tegenstelling tot natuurriet, kan NovaRiet op woningen of gebouwen worden gelegd met een hellingsvlak lager dan 40°. Het is zelfs zo dat een minimale halm-hellingshoek van 5° wordt gehanteerd. Dankzij deze lage hellingshoek is een rieten dak nu op alle woon- en werksituaties toepasbaar. Hierdoor krijgen steeds meer mensen de mogelijkheid om een rieten dakbedekking te laten leggen. Een goede ontwikkeling denken wij.

Er zijn nog meer praktische voordelen. Vanwege het materiaal van het riet en de waterdichtheid van het NovaRiet hebben algen en mossen geen kans. Dit scheelt aanzienlijk in de onderhoudskosten en het riet blijft hierdoor langer mooi. Daarnaast heeft NovaRiet een constante isolatiewaarde, dat betekent dat u zowel in de zomer als in de winter een aangename kamertemperatuur heeft en uw aanzienlijk bespaart op uw energierekening. Tot slot, kunt u uw dak verzekeren als ‘gewoon dak’, omdat de brandveiligheid van NovaRiet optimaal is en gelijk staat aan een pannendak.

Meer informatie nodig over NovaRiet?

Heeft u meer informatie nodig over een rieten dak van NovaRiet, neem dan gerust contact  met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.


Direct Contact Gratis Inspectie Gratis OfferteWe gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het