Bouwtechnisch

NovaRiet kunstriet

Lid van BNI Clementi

Waarom een open constructie?

De open constructie is de traditionele variant voor het rieten dak. Het is een zeer beproefde methode, die al meer dan 6.000 jaar wordt toegepast! Bovendien kiest u voor een licht geheel en is de ventilatie optimaal, zonder condensvorming. Heeft u een stal? Dan is dit een uitstekende oplossing, aangezien het vocht op een goede manier wordt afgevoerd. Bovendien is het riet van binnenuit zichtbaar, wat zorgt voor een aantrekkelijk optisch voordeel van de open constructie.

Traditionele open constructie

U kiest voor een traditionele constructie, die ook enkele nadelen met zich meebrengt. Het energieverlies boven een verwarmde ruimte is relatief groot en het kan behoorlijk tochtig aanvoelen. Daarnaast voldoet de constructie niet aan de huidige bouweisen, waarbij de isolatiewaarde (RC waarde) 0 moet zijn. Het geheel is niet stofvrij te krijgen en de open constructie van het rieten dak is helaas relatief brandgevaarlijk.

Advies over de constructie

Wilt u advies over het type constructie dat het best geschikt is voor uw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we u daar meer over kunnen vertellen. We komen bovendien graag bij u langs, zodat we u een degelijk advies uit kunnen brengen.


Direct Contact Gratis Inspectie Gratis OfferteWe gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het