Bouwtechnisch

NovaRiet kunstriet

Lid van BNI Clementi

Zonnepanelen op rieten daken

Wilt u zonnepanelen op uw rieten dak laten plaatsen? Dit kan zowel op een bestaand als een nieuw dak, waardoor ook uw dak deze mogelijkheid biedt. Uiteraard werkt dit het best op een nieuw dak, aangezien dit eenvoudiger en minder tijdrovend zal zijn. PV-panelen nemen de laatste jaren sterk in prijs af, terwijl de opbrengst toeneemt. U kunt met zonnepanelen op uw rieten dak daarom zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing.

Zonnepanelen in het riet

De zonnepanelen op het rieten dak worden over het algemeen in het riet toegepast. De panelen kunnen net als een dakraam worden ingedekt, aangezien ze voorzien zijn van gootstukken. Bovendien kunnen we meerdere panelen schakelen. We zullen de panelen doorgaans onder het buitenoppervlak plaatsen, aangezien het rietpakket aan slijtage onderhevig is en dit na verloop van tijd dunner zal worden. Laat u de panelen boven het buitenoppervlak plaatsen? Dan zullen de zonnepanelen na een aantal jaren boven het riet uit gaat steken.

Zonnepanelen op een plat dak en op het riet

De zonnepanelen kunnen we daarnaast plaatsen op een plat rieten dak. Houd er rekening mee dat het niet verstandig is om de zonnepanelen bovenop het riet te plaatsen. Het nadeel hiervan is dat het riet wel nat zal worden, maar dit door gebrek aan zon en wind moeilijk droogt. De kwaliteit van het riet zal hierdoor snel achteruit gaan.


Direct Contact Gratis Inspectie Gratis OfferteWe gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het