Het Rieten Dak

NovaRiet kunstriet

Lid van BNI Clementi

Het rieten dak verfraait uw woning enorm

Bent u op zoek naar een rieten dak, als nieuw dak of ter renovatie? Dan kiest u voor een warme uitstraling en voegt u bovendien meer waarde toe aan uw woning. U kunt uw huidige pannendak laten vervangen  door een van de twee soorten rieten daken:
 

 • Open kap (open constructie)
  Een rieten dak met een open kap zorgt voor een traditioneel gebonden rieten dak. De sporen worden verticaal gelegd, om daar horizontaal de rietlatten op te bevestigen. We binden het riet op de rietlatten vast met gegalvaniseerde staaldraden en roestvaste binddraden.
  Meer informatie over de open kap constructie

   
 • Gesloten kap (gesloten constructie)
  Het rieten dak met gesloten kap wordt direct op de beplating bevestigd, dat op de dakspanten wordt aangebracht. Het voordeel hiervan is het aanvullende comfort, zoals lagere stookkosten, een grotere brandveiligheid en een tochtvrij geheel.
  Meer informatie over de gesloten kap constructie

Houd er rekening mee dat uw dak geschikt dient te zijn voor het riet. Uw dak dient bijvoorbeeld een hoek te hebben van tenminste 30 graden, in combinatie met een lengte van om en nabij 2,5 meter. Wij leveren onze rieten daken altijd op in een dikte van gemiddeld 30 centimeter, wat zowel de kwaliteit als de levensduur sterk ten goede komt.

Voordelen van een rieten dak

Heeft u een dak van riet op het oog? Dan profiteert u van een uitstekende isolatie  tijdens de zomer- en wintermaanden. De warmte blijft binnen, terwijl de koude geen kans krijgt naar binnen te dringen. U bespaart op uw energierekening. Bovendien zorgt het riet natuurlijk voor een prachtige warme uitstraling op uw woning.

Advies over het rieten dak

Wilt u meer weten over het rieten dak? Wij zijn u graag van dienst met een gratis advies. Neem contact met ons op wanneer u vragen heeft, een offerte aan wilt vragen of meer wilt weten over de materialen waarmee we werken.


Direct Contact Gratis Inspectie Gratis OfferteWe gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het