Wie zijn wij

NovaRiet kunstriet

Lid van BNI Clementi

Referenties / Wat zeggen klanten over De Rietdekker


Marten Hidma uit Laren

De Rietdekker heeft het leiendak van ons huis vervangen door een rieten dak het resultaat is prachtig! Dat vinden wij niet alleen, maar dat kregen we de eerste weken na de oplevering steeds opnieuw te horen van mensen die langs liepen en zelfs nu nog, ruim anderhalve maand na oplevering! We merkten direct dat Henk Jan van Ginkel hart voor het werk heeft. Al toen hij het werk kwam opnemen voor de offerte was al te merken dat hij zin in de klus had en er iets moois van wilde maken. En dat geeft vertrouwen. Hij communiceert helder en doet wat hij belooft: erg belangrijk bij zo'n omvangrijke klus. Hij houd goed zicht op het werk doordat hij regelmatig komt kijken en hij staat in de fase van het rietdekken zelf op het dak.

De mensen met wie hij werkt, zoals de timmerlieden en de rietdekkers, zijn stuk voor stuk vakmensen. Er wordt heel precies gewerkt, met aandacht voor detail en met respect voor het bestaande huis. Het was mooi om te zien hoe de timmerploeg de vele hoeken van het dak afvlakten zodat er een vloeiende daklijn ontstond. De platen in de plafonds onder het dak en langs de schuine muren pasten prachtig, wat zeker geen gemakkelijke klus was.

Daarna begon het eigenlijke rietdekken. Het was geweldig om te zien hoe het dak steeds verder vorm begon te krijgen. Het was leuk en interessant om dit stuk ambacht van dichtbij mee te maken. Men werkt van de benedenrand naar boven, wist u dat? Ook hier werd er weer erg precies gewerkt. Ik kijk graag naar de manier waarop het riet rond de dakvensters werd opgeschoren, heel mooi! Tenslotte werd het riet op het dak geschoren en werden de nieuwe vloeiende daklijnen echt goed zichtbaar, een prachtig resultaat! Het zal u niet verbazen dat ik De Rietdekker, Henk Jan van Ginkel, aanraad. U kunt met het volste vertrouwen met hem in zee!  

-

Mevrouw Dane uit Beusichem

Op internet gezocht naar goed bekendstaande rietdekkers ( na ook bij de vakfederatie geïnformeerd te hebben). De keuze is uiteindelijk gevallen op de Rietdekker te Ederveen. De voorafgaande gesprekken wekte veel vertrouwen. Ik kreeg gelijk de indruk met goede vakmensen te maken te hebben. Vanaf het begin tot het eind werd ik goed voorgelicht en o.a. geholpen bij het krijgen van een omgevingsvergunning.

De offerte zag er keurig en gespecificeerd uit.

Tijdens de werkzaamheden had ik te maken met goed, hardwerkend personeel. Ze gingen hun gang en ik heb geen "last" van hen gehad. Er werd gewerkt met goed materieel en door de vakmanschap was het uiteindelijke resultaat prachtig. Van een singheldak kreeg ik een schitterend rietendak zeer vakkundig aangebracht. Er werd na afloop keurig opgeruimd want rommel geeft het wel. Geen spijt van mijn keuze gehad. De Rietdekker uit Ederveen is ten zeerste aan te raden. Afspraken worden goed nagekomen. Gelijktijdig is er ook nog een schuurtje geplaatst.Dit ook naar volle tevredenheid.

-

Rene van Beek uit Harderwijk 

Zoekt u een rietdekker, iemand aan wie u de klus vol vertrouwen kan overlaten? Wij delen graag onze ervaring met De Rietdekker uit Ederveen, Henk-Jan van Ginkel met zijn team.

Wij hebben ons huis, als een van de eersten in Nederland, laten dekken met Novariet, het nieuwe riet wat niet van echt te onderscheiden is . Novariet, een prachtig product met vele voordelen zoals brandveilig, duurzaam, onderhoudsvrij en van hoge kwaliteit.

De Rietdekker, Henk-Jan en zijn team hebben de opdracht naar volle tevredenheid uitgevoerd. Er werd meegedacht, voorstellen gedaan, vakmanschap en liefde voor het vak getoond. Wat opviel was de creativiteit, het ontdekken van mogelijkheden, oog voor detail en kwaliteit. Afspraak is afspraak bij De Rietdekker met korte lijnen. Een verbouwing waarin wij vol vertrouwen de klus konden overlaten aan een professioneel team. Dat was knap want ook voor De Rietdekker was het nieuw om te het werken met Novariet. Zij waren bereid om zich goed voor te bereiden, te experimenteren met de nieuwe mogelijkheden van kunstriet, de eigen werkmaterialen aan te passen en desnoods eigen tijd erin te steken.

Kortom, De Rietdekker bevelen wij u van harte aan.

Rene van Beek uit Harderwijk

Gerda Casimir uit Bennekom

Via internet vonden wij een aantal rietdekkers, die wij offerte hebben laten maken. De offerte van De Rietdekker (Henk Jan van Ginkel) kwam ons als meest betrouwbaar over, ook al omdat hij nog een keer extra kwam om alles te checken. Hij kon de opdracht al op korte termijn uitvoeren, de ploeg werkte snel en efficiënt, waarbij hijzelf als meewerkend voorman even hard meedeed. Wij genoten van zijn vakmanschap en inzet. Het resultaat is een prachtig nieuw dak, dat binnen 2,5 week gerealiseerd was, inclusief enig extra werk als het afbreken van een loze schoorsteen en het vervangen van het terrasdak.

Simone Grimberg 

Een rieten dak, een droom wat we al sinds de koop van onze boerderij in ons hoofd hadden. Echter is dat niet een beslissing die je zomaar doet. Het is vrij kostbaar en daarnaast hadden we al jaren in de verbouwing van de binnenkant van ons huis gezeten, dat het ook aan energie ontbrak eraan te beginnen.

Maar uiteindelijk gingen we op zoek en waar vind je dan een geschikte rietdekker? Wie heeft er oog voor wat mooi is? En wie kan de wensen die wij zelf hebben overdragen in een mooi rietgedekte kap? Wie heeft ideeën voor onze dakkapel? En hoe combineren we onze schuren bij het huis?

Allemaal vragen die wij stelden aan de drie rietdekkers die wij uitnodigden voor een offerte. De laatste op de rij was Henk-Jan van Ginkel. Een alleraardigst charmante man die bovenal een vakidioot bleek te zijn. Hij klom ondanks de stevige koude noordenwind op het dak om de dakkapel te bekijken, glimlachte en zei dat ie een waanzinnig idee had. Het leek net alsof hij bij het rondlopen om het huis de rietenkap er in zijn hoofd op fotoshopte. Hij glimlachte en zei dat ie het een geweldig mooie klus vond, maar dat hij er wel even mee bezig zou zijn. Nadat we de offertes hadden binnen gekregen, kozen we voor de Rietdekker. Niet vanwege de prijs, tenslotte waren zij het duurste, maar vanwege die blik die ons vertelde dat het een gehele metamorfose zou worden.

We zijn in januari begonnen. Eerst kwamen ze steigers bouwen om het gehele huis heen. De hoogwerker kon gemakkelijk op ons terrein staan en om hun tegemoet te komen hadden we een van onze schuren beschikbaar gesteld voor alle spullen. Deze stond na enkele dagen ook bomvol met allerlei gereedschap. Bovendien was het voor hun een aangename plek om in te kunnen zagen. Ook kwam de schaftkeet en werd er een chemisch toilet neergezet. Tijdens de gehele bouw behoefden we niet voor alle werkmannen te zorgen, geen koffie zetten, geen extra vaat, geen toilet met andere luchtjes. We behielden onze eigen privacy. En dit lijkt een kleinigheid maar is voor drie en halve maand bouwen een enorm belangrijk issue.

Ons huis was erg slecht geïsoleerd dus moesten er eerst de oude isolatieplaten verwijderd worden, voordat er nieuw materiaal aangebracht kon worden. Tijdens deze operatie werd besloten om de gehele boei te vervangen. Maar ook alle beplating die onder de bestaande overkappingen rondom het huis waren aangebracht. Dit waren wel extra kosten die Henk-Jan duidelijk van te voren als optie had aangegeven. Ook hierdoor liep de gehele bouw een vertraging op. In deze fase maakten we als eerste kennis met het vakmanschap van de rietdekkers. Er werd in een goed tempo, met veel enthousiasme gewerkt en wat ons met name opviel was de samenwerking. Van alle vier de rietdekkers had eenieder een eigen specialiteit, deze werd gerespecteerd door elkaar en gebruikt. Het team straalden met name een boel plezier uit. En dit ondanks de enorme kou, de neerslag en de harde wind.

Na vier weken was de basis klaar. We zaten in een met blauw zeil gepakt huis dat stevig wapperde in de wind alsof we in een enorme onweersbui zaten. En daar stonden ze weer, glimlachend iedere dag. Nu kwam de leukste klus, ze gingen de dakkapel verbouwen. Inmiddels was de echte winter aangebroken en lag de tuin bedekt met een laag sneeuw. De mooiste tijd brak aan, want het riet werd geleverd. Eindelijk kwam voor ons het zicht wat iedere werkende rietdekker om ons huis al had op het moment dat ze bij ons de oprit opkwamen. Het was een genot om naar te kijken hoe de balen riet op het dak werken vastgezet, het riet werd geschud en geklopt. Een vakmanschap wat niet voor eenieder is weggelegd. Er werd met een gedrevenheid gewerkt, in een hoog tempo ondanks de ijzige kou. En de dakkapel werd zoals Henk-Jan met die glimlach had verteld. Het is een blikvanger geworden.

We besloten om ook de schuren met riet te bedekken, maar anders als het woonhuis, één derde pannen. Ook hierbij vertrouwde wij op het oog van Henk-Jan. Alle details in de kappen werden aangebracht. Er werd hulp bijgeroepen voor meer timmerwerkzaamheden en ook deze vakmannen paste in het plaatje.

Na drie maanden werden de laatste puntjes op de i gezet. En nu mogen we nog iedere dag genieten van onze prachtige boerderij. Natuurlijk is ons ook gevraagd wat de minpunten waren, maar hoe hard we ook nadenken kunnen we deze niet vinden. In alle opzichten zijn we enorm tevreden over wat het team van de Rietdekker heeft neergezet. En als je graag wil komen kijken dan kan dat. We wonen aan de waaldijk 26 in Gendt. En vanuit de dijk kun je net zoals de vele fietsers die ons huis met 'oh wat mooi' passeren, bekijken.

Simone Grimberg


Direct Contact Gratis Inspectie Gratis OfferteWe gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het