Bouwtechnisch

NovaRiet kunstriet

Lid van BNI Clementi

Gesloten constructie

Wilt u een rieten dak toepassen op uw woning? U heeft de keuze uit een open of een gesloten constructie. Laat u hier goed over adviseren, net als over het bouwtechnische element dat hierbij komt kijken. We kunnen u met de diverse extra diensten van dienst zijn, zodat u één aanspreekpunt heeft voor het aanbrengen van uw rieten kap, met een gesloten constructie.

Voordelen van een gesloten constructie

U kiest met een rieten dak met een gesloten constructie voor een moderne toepassing, die bijdraagt aan de isolatie waarde (RC = 1,25 en hoger). Dat betekent dat u voldoet aan de nieuwe bouwregelgeving. Bovendien kiest u met een gesloten constructie voor een brandveilig geheel en wordt de binnenzijde keurig afgewerkt, zodat u geen last heeft van stof of tocht. Verder is er een grotere overspanning (tot 2,5m) mogelijk bij de toepassing op schroefpanelen.

Nadelen van een rieten dak met gesloten constructie

Er zitten aan de andere kant ook wat nadelen aan de moderne gesloten constructie. Het is een relatief nieuwe manie van werken (35 jaar op underlayment, 8 jaar op isolatiepaneel) en het is duurder in de uitvoering dan een open constructie. Houd er echter rekening mee dat u de kosten van een gesloten constructie terug kunt verdienen aan lagere energierekeningen en lagere verzekeringspremies.

Wilt u weten of uw woning geschikt is voor een gesloten constructie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Direct Contact Gratis Inspectie Gratis OfferteWe gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het