Kunstriet daken

NovaRiet kunstriet

Lid van BNI Clementi

Constante isolatiewaarde van NovaRiet

De isolatiewaarde van een rieten dak van NovaRiet is vergelijkbaar met die van een modern pannendak. Dat betekent dat een huis met een kunstrieten dak goed is geïsoleerd. Zowel in de zomer als in de winter blijft de binnentemperatuur zeer aangenaam.

De rieten daklaag is bij een dak van NovaRiet minimaal 12 centimeter. Onder deze rieten daklaag ligt multiplex- of betonplex van 1,8 centimeter. Op basis van deze afmetingen kan de isolatiewaarde (R-waarde) eenvoudig worden berekend. Door de dikte van het materiaal te delen door de warmtegeleidingscoëfficiënt van het materiaal, geldt een uitkomst van 1,23 M2K/W voor NovaRiet. Deze isolatiewaarde is gebaseerd op een kunstrieten dak met gesloten kap constructie.

Kunstriet is veiliger in geval van brand

Van oorsprong was rieten dakbedekking een goedkoop alternatief voor pannendaken op woningen. In combinatie met heideplaggen werden huizen en hutten vroeger bedekt met rieten daken. Vanwege deze traditionele dakconstructie en het gebruik van natuurriet waren dit soort daken vaak ook brandgevoeliger in vergelijking met pannendaken. Tegenwoordig is een rieten dak een luxeproduct en is de brandgevoeligheid al steeds meer teruggenomen. Dit geldt in ieder geval zeker voor rieten daken van kunstriet. NovaRiet is namelijk niet brandgevaarlijk en daardoor bij uw verzekeraar te verzekeren als ‘normaal dak’. Uw verzekeringspremie zal daarom ook een stuk lager uitvallen in vergelijking met een verzekering voor een rieten dak met natuurriet.

NovaRiet is getest conform de richtlijnen van de UL-94, welke is uitgevoerd door Exova. De conclusie van deze test plaats NovaRiet in een categorie met wandsterkte 1 mm als “V-O”. In normaal Nederlands betekent dit dat NovaRiet niet brand en ook niet bijdraagt aan brandvoortplanting.

Vrijblijvend advies over rieten dakbedekking van NovaRiet

Bent u wellicht geïnteresseerd in een rieten dakbedekking van NovaRiet? Wij geven u graag een vrijblijvend advies over uw specifieke mogelijkheden.


Direct Contact Gratis Inspectie Gratis OfferteWe gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het