Renovatie rieten dak

NovaRiet kunstriet

Lid van BNI Clementi

Renovatie van een rieten dak

Uw rieten dak komt voor renovatie in aanmerking op het moment dat het riet zelf nog in redelijke conditie verkeerd. Meestal is het riet nog van goede kwaliteit, maar hebben weersinvloeden, algen en mossen het rieten dak aangetast. In plaats van een compleet nieuw rieten dak is het vaak voordeliger om het rieten dak te renoveren en te ontdoen van slijtage en ‘slechte’ plekken. Het is daarom verstandig om eerst onze mening te vragen, voordat u aan een nieuw rieten dak begint. Het kan zomaar flink in de kosten schelen.

Rieten dak renoveren

Een rieten dak renoveren heeft nog meer voordelen. Het renoveren van een rieten dak verlengt bijvoorbeeld ook eenvoudig de levensduur van het rieten dak met gemiddeld 10 tot 15 jaar. In de loop der jaren slijten sommige plekken in het rieten sneller dan andere plekken, waardoor verschillen ontstaan in de dikte van het rieten dak.

Bij een renovatie zullen we deze ‘slechte’ plekken bijstoppen met riet, waardoor uw dak er weer als nieuw uit komt te zien en de dikte weer overal hetzelfde is.

Doordekken, opstoppen of een nieuw dak

Wanneer het riet in een erg slechte staat verkeerd, adviseren wij om het rieten dak te vervangen. Is het riet op uw dak nog van goede kwaliteit? Dan is een renovatie van het rieten dak de beste oplossing. Renovatie van het rieten dak kan op een aantal verschillende manieren, afhankelijk van de staat van het riet. Wij kiezen meestal voor doordekken of opstoppen.

Bij doordekken wordt het dak eerst grondig schoongemaakt. Door het ‘oude’ riet terug te trekken, ontstaat er ruimte onder de gaarde waar het nieuwe bijgestoken kan worden. Gaarde houdt het riet op het dak bij elkaar en is traditioneel gemaakt van wilgentakken, tegenwoordig wordt meestal staaldraad gebruikt. Bij doordekken is de gaarde aan de buitenkant niet zichtbaar. Met een klopper wordt het dak vervolgens afgedreven en nogmaals schoongeveegd.

Bij opstoppen doen we eigenlijk hetzelfde als bij doordekken, maar het verschil is dat de gaarde bij deze methode wel zichtbaar kan zijn aan de buitenzijde.

Mogelijkheden om uw rieten dak te renoveren

Uw rieten dak renoveren kan ervoor zorgen dat u minimaal weer 10 tot 15 jaar van uw dak kunt genieten. Een rieten dak renoveren pakt al een stuk goedkoper uit dan het dekken van een compleet nieuw dak, maar met de 6% regeling kunt u profiteren van nog meer voordeel. De 6% regeling is geldig tot 31 december 2014 en houdt in dat u maar 6% BTW hoeft te betalen in plaats van de gebruikelijke 21%. Doe er uw voordeel mee.

Bent u benieuwd of wij de renovatie van uw rieten dak kunnen realiseren? Neem contact met ons op of laat ons een vrijblijvend inspectie uitvoeren. We kunnen u op basis daarvan exact aangeven wat er mogelijk is, zodat u wellicht op een kostenbesparende wijze kunt zorgen voor een dak dat er weer als nieuw uitziet.


Direct Contact Gratis Inspectie Gratis OfferteWe gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het